lauantai 9. helmikuuta 2008

Asunto hommattu

Wohoo! Asunto löytyi!

Nyt on lauantai joka on täällä viikonlopun viimeinen päivä, koska sunnuntaina alkaa arki. Olin varautunut siihen että lauantaina ei tapahtuisi paljoakaan, mutta onneksi sain muutaman asunnonvälittäjän ensinnäkin kiinni ja sitten jopa tulemaan sovittuihin tapaamispaikkoihin.

Kävin tutustumassa kouralliseen asuntoja, kaikki kaksikerroksisia, kahden makuuhuoneen + työhuoneen + olohuoneen + kolmen kylpyhuoneen + keittiön kämppiä, pinta-alaa noin 150-170 neliötä. Osa sisustettuja osa ei. Halusin saada valmiiksi sisustetun, että en joudu ostamaan kaikkia himmeleitä ja kiluja/kaluja. Yksi "sisustettu" asunto oli ihan kaamea katiska, jossa oli Ikeasta joskus 10 vuotta sitten hommatut rottinkikammotukset "huonekaluina".

Aika mielenkiintoinen kauppatapa täällä. Koska väkeä muuttaa kaupunkiin tuhat päivässä ja valtaosa hankkii (ainakin aluksi) vuokra-asunnon, tietää se sitä että vuokravälittäjillä riittää puuhaa. Näitäkin asuntoja joita kävin katsomassa välittää samanaikaisesti jopa 100 (!) vuokravälittäjää. Kaikki ovat töissä samassa yritysryppäässä, mutta kilpailevat keskenään. Tämä tietenkin vaikuttaa kaupankäynnin nopeuteen. Siitä syystä heillä ei ole aikaa edes tulla näyttämään paikkoja, avain on yleensä jemmattu johonkin maton alle, kaasukaapin sisälle tms. Osa ihmisistä valitsevat asuntonsa jopa näkemättä! Jos haluat asunnon maksat ennakko/varausmaksun siltä seisomalta ja vuokravälittäjä antaa siitä käsinkirjoitetun kuitin.

Ja näinhän se oli tehtävä. Kun sopiva kämppä löytyi, niin siltä seisomalta lähimmälle automaatille ja hiekankuivat dirhamit välittäjän kouraan, muuten hän (tai joku hänen 99 "kollegastaan") tekee sopimuksen jonkun muun kanssa ja nostaa 5% välityspalkkionsa lainkaan tuskaa tuntematta...

Uusi koti siis löytyi Dubain Emirates Hills alueelta ja tarkemmin The Springs -yhteisöstä.

View Larger Map


Etäisyys toimistosta on mahtava, vain noin 5-10 minuuttia! Kauppakeskukseen 2 minuutin ajomatka, yhteis-uimaallas 100 metriä. Katujen varrella palmuja ja Ferrareita. Todella upea alue. Asunto on tilava, noin 170 neliötä ja se maalataan, siivotaan ja tuhoeläintorjutaan sekä puutarha kunnostetaan ennen kuin muutan sisälle. Very nice! Aika mukava tunne kun yksi Dubaihin muuttamisen tärkeimmistä valinnoista on tehty :-)

Katso video asunnosta (h264, 15 Mb) sekä pari valokuvaa valokuvagalleriasta.

Ei kommentteja: