tiistai 26. helmikuuta 2008

Tuomo is online

Edellisestä päivityksestä on jonkin aikaa, koitan muistella mitä on sittemmin tapahtunut... Hmm.

Netti toimii, lankapuhelin toimii ja telkkarissa 133 kanavaa :-)

Asentajat lähtivät juuri joten tämä on ensimmäinen teksti kotoa. Telkkari täällä toimii IP-tekniikalla, eli talossa ei ole antennia tai satelliittilautasta tai mitään vaan tv-kanavat tulevat internetin yli "dikipoksiin" joka on kiinni telkkarissa. Kuvan laatu on ihan ookoo, mutta ei vastaa suomalaista digikuvaa. Nettiyhteys on 1Mb laajakaista ja telkkarin katselu ei syö tuota laajakaista kapasiteettia. En tiedä miten se toimii, mutta so not.

Internet-yhteydet täällä kulkevat Dubain virallisen proxy-palvelimen kautta jossa suodatetaan kaikki ei toivottu sisältö netin käyttäjiltä pois, esim ilmaiset nettipuhelut, bittorrent, aikuisviihde ja uskonnollispoliittinen, arvosteleva tai muu paheellinen sisältö. Onneksi tuo ei päde freezone- eikä näillä "paremmilla" asuinalueilla.

Pankkiasiat jumittavat edelleen, mutta navigaattorin opastuksella löysin pankkikonttorin, jossa jonottamalla saa asiat kyllä hoidettua. Shekkivihkoni ja pankkikorttini hortoilee edelleen jossain kaupungilla lähettifirman kyydissä. Ehkä.

Asunto. Putkistossa oli jotain hässäkkää kun yhdestä kylpyhuoneesta käänsi kylmän veden päälle, niin alkoi kuulumaan kaamea naputtava kolina ja surina. Pyysin omistajaa hommaamaan miehen paikalle ja kun hän tuli niin samalla hoidettiin muutama muukin asia kuntoon: pesukone on asennettu, hyönteistuhoaja teki vihdoin työnsä ja putkisto ei enää metelöi. Hyvä.

Täällä on vielä Dubai Shopping Festival käynnissä, ja Viikonloppuna vkävin ostoksilla Ibn Battuta Mall kauppakeskuksessa ja hain itselleni DVD-soitin paketin ja Dubai Festival Cityssä ostamassa BenQ 32" telkkarin. Aivan asunnon vieressä olevasta videovuokraamosta löytyy leffoja 10 dirhamin (alle 2€) vuokrahinnoilla mikä on hyvä juttu...

Auto. Edelleen ajelen Honda vuokraautolla, mutta katselen jo omaa. Sovin eiliseksi yhden auton koeajon, mutta kun pääsin tapaamispaikkaan puolentoistatunnin ruuhkan taakse, matkaa sinne tosin vain n.15 km, niin kaveri olli unohtanut tulla sinne... Tänään hänen pitäisi ajaa puolestaan tälle puolelle ruuhka-aluetta. Katsotaan.

Juomat. En ole juonut tippaakaan alkoholia noin viikkoon. On melko outoa kun ruokaravintoloissa ei saa viiniä tai olutta ruoan kanssa koska siitä oli tullut aikalailla tapa Suomessa. Alkoholia voi ostaa kotikäyttöön jos hankkii alkoholi-lisenssin, jolla juomaa voi ostaa rajallilsen määrän kuukaudessa kahdesta paikallisesta 'alkosta'. Siellä juomiin lätkäistään paikallisen mittapuun mukaan kammottava 30% vero. Lisenssin saa jos ei ole muslimi ja jos työnantaja antaa luvan, hehe.
En ole myöskään täällä ollesani kertaakaan juonut sitä tummaa dieseliä, jota Suomessa kahviksi kutsutaan. Täällä kahvi keitetään toimistoissa ja kotiolossakin oikeilla kahvikoneilla jotka jauhavat pavut ja keittävät kupin kerrallaan. En ole kertaakaan juonut täällä huonoa kahvia, päinvastoin, esim Starbucksista ja muista kahviloista löytyy aina joku uusi kuuma tai kylmä kahvijuoma joka saa suun messingille 8-)

Heh. Huomasin pihassa jotain liikettä tätä kirjoittaessani ja puutarhurihan se siellä yrittää saada elämää aikaiseksi keltaiseksi paahtuneessa nurmikossa. Naapuripihoihin kurkkimalla olen vakuuttunut että he saavat nurmikkoa kasvamaan vaikka aavikolla... No, koko Dubai esimerkiksi.

Tässähän tätä. Jättäkää kommenttia, että tiedän kuka tätä lukee (jos kukaan). Kommentointia varten ei tarvitse rekisteröityä, valitse "kommentoi anonyymisti" niin se toimii helpoiten. Näissä palveluissa täytyy usein kirjoittaa kirjainyhdistelmä varmistukseksi että lomaketta käyttää ihminen eikä joku automaattinen robotti...

Murhaba.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo kyl mie luen ja jopa perheellesi kehuin kun niitä pilkillä näin että osaat kirjoittaa silleen että sitä vittii lukea.

Tomppa@Lappeenranta

Anonyymi kirjoitti...

Juu töissä luetaan satunnaisesti että mitä maailmalla tapahtuu. Et ole kauhean useasti mesen päässä?

-joonas

Anonyymi kirjoitti...

No hei kyllähän näitä sun saittejas kelpaa lueskella...haaveena kesä ja kärpäset tännekin..sais tämä puolen vuoden syksy jo pikkuhiljaa taittua..ja hei päädyn sinne vieraaksi rapeen kuukauden päästä...päiviä lasketaan jo!!!

-Jomppa U-

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin luen tämän. Ja ostoslistalle siis juoskumatto noiden miehisten av-laitteiden lisäksi :-)

Vipe

Anonyymi kirjoitti...

mieki osasin ettiä siun sivut. hieno suoritus miun atk taidoilla...kiva lueskella kuulumisia. terveisiä myös peteltä!
t kati

Tuomo Kulomaa kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista!

Messengerin (kulomaa@hotmail.com) kaytto on hieman hankalaa valilla kun joissain yrityksissa taalla blokataan pikavistiyhteydet, koska muuten duunarit vaan mesettelisi paivat pitkat... Onneksi naita blogeja ei pysty suodattamaan muusta nettiliikenteesta :-)

tomppa kirjoitti...

Rupee toi ukko laiskistuu. Uusia juttuja tulee vaan harvemmin ja harvemmin.

Miihkali kirjoitti...

Pikku hiljaa asiat onistuut sitten....minkalaista auto saa haet, semmost hondaa vai?