perjantai 21. maaliskuuta 2008

PBUH

Ajoin torstaiaamun toimistolle ja poikkeuksellisesti parkkihalli oli ihan tyhjä ja pysäköinti ei maksanut mitään. Hissi tuli heti ja siellä ei ollut yhtään tungosta. Toimisto oli tyhjä, joten ajattelin että tänään olinkin ensimmäinen töissä. Keitin kahvit ja lueskelin sähköposteja... Sitten huomasin että norjalaisen työkaverini Facebook statuksessa luki että "Sven is fri"... Häh, mitähän se tarkoittaa...

Olin kuullut näistä paikallisista oudoista vapaapäivistä, jotka maan poliittinen tai uskonnollinen johto määrää ja ilmoittaa niistä esimerkiksi edellisenä päivänä ja niistä yleensä tiedotetaan Gulf News sivustolla. Ja sieltä tonkimalla löytyikin vastaus; torstaina on ilmainen pysäköinti, koska on profeetta Mohammedin syntymäpäivä -the birthday of Prophet Mohammad (PBUH)- joka on myös kansallinen vapaapäivä! Kukaan ei ollut muistanut kertoa minulle!

Äkkiä kotiin! Google Mapsistä löytyi mielenkiintoisen näköinen paikka jossa en ollut vielä koskaan käynyt, Al Mamzar rantapuisto.


Avaa kartta

Shortsit jalkaan ja auton navigaattoriin oikeat koordinaatit ja menoksi!


Puisto on kyllä varmasti oikea ilmaisu, mutta jotenkin ainakin omassa mielessä se on sellainen korttelin kokoinen alue, jossa on hiekkalaatikko ja liukumäki sekä sellainen koira-aitaus... Mutta tämähän on Ahvenanmaa! Valtava puistoalue, jonka sisällä risteilee katuverkosto parkkipaikkoineen ja palveluineen! Rantoja on kilometrikaupalla niemen ympäri sekä valtavia hoidettuja nurmikkoalueita ja tietenkin tuhansia ja tuhansia ihmisiä "juhlimassa" profeetan syntymäpäivää, vissiin.

Jotkut perheet roudaavat paikalle valtavia muuttokuormia tuoleineen, mattoineen, grilleineen ja telttoineen. Jotkut vauraat perheet ovat tuottaneet paikalle catering yrityksen joka hoitaa ruoka ja mehutarjoilun koko suvulle. Grillatun lampaan ja mausteiden ja savun tuoksu leijuu koko alueen yllä.

Itse poltin nenäni mutta valtaosalla miehistä oli suorat pitkät housut ja kauluspaidat päällä... Ei ole vissiin vielä tarpeeksi lämmin, kun oli vaan tuollaiset 30 astetta...

Tässä vielä pieni videokooste päivästä.



Valokuvagallerissa on lisää kuvia. Jätä kommenttia.

4 kommenttia:

tomppa kirjoitti...

jonkunhan ne on tehtävä ne paskatkin työt.

Anonyymi kirjoitti...

juu hianolta näyttää kyllä täältä lumen keskeltä maittais tuolla biitsiilä löhötä!
-joonas

Anonyymi kirjoitti...

jokos'sää oot ne rummut hommannu jotka uhkasit?

noi lähi-idän pyhät on tosiaan vähän kummallisia. tuossa meidän valkoinen päällikkö joka asui 3 vuotta siellä, totesi yksi päivä, että "jahas, nyt kannata lähteen myymään tuonne lähi-itään mitään" (katsos Ramada alkoi). Hyvä meininki tänään täällä, +13C joten kai se päivällinen paistaa risukasaankin.

T-

Tuomo Kulomaa kirjoitti...

Joo, Yamaha Dtxplorer setti nököttää tuossa olohuoneen nurkassa ja Black in Black alkaa sujuun aika hyvin ;-)