torstai 13. maaliskuuta 2008

Ruoho on vihreämpää


eli puutarhurin päivittäiset ponnistelut eivät ole olleet aivan täysin turhia.

Lämpötila Dubaissa on edelleen täysin miellyttävä, noin 28-30 astetta. Iltaisin hieman viilenee, mutta ilman pitkähihaista kyllä pärjäilee. Täällä oloni aikana ei vettä ole satanut taivaalta tippaakaan, mutta muutamana iltana on yllättäen tullut ilmaan todella paljon kosteutta jolloin esimerkiksi autot kastuvat "kasteesta" aivan märäksi. Ja kun vesi kuivuu niin autot ovat kauttaaltaan keltaisen pölyn peitossa.

Auton käsinpesu ja sisätilojen pesu sekä imurointi onnistuu bensa-asemalla 20 dirhamilla (3.7 euroa) mutta itse en ole sitä vielä tehnyt vaan homman hoitaa naapuriston handy-man, joka viikoittain pesee auton ja siivoaa ja pesee talon etupihan huokeaan 30 dirhamin hintaan.

Täällä oli tällä viikolla Dubain ja Abu Dhabin välisellä Sheikh Zayed Road -moottoritiellä massiivinen ketjukolari jossa oli osallisena 65 autoa, joista puolet syttyi tuleen, 350 henkilöä loukkaantui ja puolisentusinaa kuoli. Tapahtumahetkellä moottoritiellä oli 10 metrin (!) näkyvyys johtuen sumusta.
          Olen nähnyt täällä muutamia autokolarien jäljiltä jääneitä autonromuja ja alan uskomaan, että Dubaissa on todella liikenne vaarallista. Itselleni ei ole tullut vaaratilanteita vielä eteen, mutta totaalisen tuhoutuneiden urheiluautojen romut tien poskessa on todella surullista katsottavaa... Kauaa ne romut ei siellä ole, koska heti poliisiraportin jälkeen parisenkymmentä työmiestä on paikkaa siivoamassa ja istuttamassa uudelleen nättejä kukkia murjotuneeseen nurmikkoon.

Olen hieman laiskasti tehnyt päivityksiä blogiin (koska minulla on täällä uusi lelu) mutta koetan päästä taas vauhtiin tässäkin hommassa.

Nyt on torstai, eli työviikon viimeinen päivä ja saan ehkä tänään alkoholi-lisenssihakemukseni viimeinkin eteenpäin...

Jos olet aikeissa tulossa Dubaihin, niin kannattaa harkita autonvuokrausta, esimerkiksi täältä ;-)

As-salaam alaykum.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä muurahaisten keskeltä kotoa...toivottavasti siellä ei ole kamalasti hämiksiä ja hyönteisiä talon sisällä. Alahan varaamaan jo lelullesi vuoroja vai pitäisikö ostaa kolme lisää :)
- Vipe

Anonyymi kirjoitti...

Ruoho kasvaa ;) - Könönen